CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Life is about TRUSTING our feeling and TAKING CHANCES, LOSING and FINDING HAPPINESS, APPRECIATING the memories and LEARNING from the past... Let's together ask ALLAH to help us for not wasting the life we have.

Wednesday, May 26, 2010

A little bla..bla..bla..

In the name of my Lord the Most Understanding, the Mast Protecting…


Well, at last… I’ve decided where I wanna further my studies. KUIS, inshaAllah…. Yeah~~ Hopefully, this is the best for me. Jadi sekarang, ana kena
cuba lupakan niat ana nak masuk khassah. Maybe, tu bukan yang terbaik untuk ana. Allah, please help me to do my best.


Berjuta penghargaan ana nak tujukan kepada raja dan permaisuri hidupku, Umi dan Abah… Thanks ya!! Umi & Abah selalu nakkan yang terbaik untuk kakak. I love you both. You both are very kind to me. Cuma kakak yang degil sangat. Minta maaf, Umi… Minta maaf, Abah…
Sorry for being so dreadful. You guys are the best. Love you forever, inshaAllah… Smg bahagia dunia akhirat. Ameen…


Kepada kakakku yang amat dicintai, Safiah @ Kak Safi, Thanks for the ‘sms’ you sent to me before. Kandungannya betul2 memberi kesedaran kepada hati yang agak keras ni. “Pilihan
parents sebenarnya untuk kebaikan anak-anaknya. Dan DISITULAH TERSELIT KEREDHAAN, inshaAllah…” Yes, orang akan cuba ingat kata2 tu. Sangat bermakna dalam hidup insan seluruhnya.


Adikku Shafiq yang sangat disayangi, yakinlah… Apa yang Umi & Abah nak untuk kita sebenarnya untuk kesenangan kita pada masa depan. Oh ya, Buat PMR elok2 ok? Kalahkan Incah. Ha3…


Ciwan, jadi anak & abang yang soleh tau! Ciwan lah yang paling besar ada kat rumah. Kitorang yang lain semua belajar jauh2. Ciwan jangan nangis tau! Huhu… Love you always…


Mizah yg jelita, thanks cuz selalu layan org dengan baik. Jangan risau... walaupun kita berjauhan, Mizah tetap ku ingat di hati.


Ahmad, I'm sorry... Basyirah tak sempat nak sambut birthday Ahmad sama2. Tapi tak apa, Basyirah tetap akan sambut kat kolej nanti, inshaAllah... I love you always cuz you are my handsome prince forever and ever...


Kepada abg2ku… Zubair, Khairi, Nabil. Kakakku, Safiah. Dan adik2ku Shafiq, Ridwan, Hamizah, and Ahmad Faisal, please pray for me ok? I love you all. And I’m happy to have you all in my life. Thanks for everything you’ve done to me. Segala-galanya betul2 dah mendidik hati ni. Terima kasih sangat2…


Mas’ulah halaqahku, Kak Mazniha Berahim. Jazakillah atas semangat yang diberikan. “Jika kita sungguh berhajat, berusaha , sanggup susah payah... insyaAllah, bantuan Allah sgt dekat... Tarbiyah itu di tangan, di tangan kita jualah… You can do if you want to do!!”
K/mas, Thanks lagi sekali…


Kepada sahibah2 seperjuangan ana, jom kita sama2
cuba teruskan usaha kita. InshaAllah… Life is not telling about falling down, but it’s about standing up after the fall. So, jangan risau… Kalau terjatuh, kita still ada peluang untuk bangun as long as we live… And He’ll accept us always! Dia Maha Pengampun dan sangat memahami hamba2-Nya.


Adik2 MATRI yang sangat ana cintai & kasihi. K/Basyirah minta maaf kalau kecewakan adik2. Tapi, Allah takdirkan khassah bukan untuk K/Basyirah. Jangan risau, adik2
still boleh teruskan hidup adik2 dengan tenang tanpa K/Basyirah. Adik2 nak selesaikan masalah adik2, dan adik2 nak berubah. So, inshaAllah adik2 boleh. K/Basyirah yakin, dalam diri adik2 ada kelebihan yang sangat tinggi nilainya. Kelebihan tu lah yang boleh bawa adik2 dekat dengan perubahan kepada yang lebih baik. Believe me.. You all can do it!! Mungkin dah sampai masanya korang belajar berdikari. Huhuhu… 1 hari nanti, bila K/Basyirah jumpa adik2, K/Basyirah yakin adik2 akan buat K/Basyirah tersenyum cuz adik2 akan jadi insan2 yang SANGAT HEBAT! Biar orang lain terkejut. K/Basyirah yakin adik2 K/Basyirah boleh… InshaAllah…


Dan kepada sesiapa yang selalu ingat ana dalam doa, thanks sangat2.. Ana hargai semua tu. I'll always remember your kindness. Teruskan doa untuk ana ya!! Jaga diri... Semoga Allah memberi kekuatan dalam hidup dan menghadiahkan keredhaan-Nya untuk kita. Allah, berikanlah mereka kebaikan lebih daripada apa yang mereka mahukan untuk aku.


Lastly, Allah knows everything~~~

8 comments:

teh~matahari

salam basyirah..
bebai na....hehe...moga2 ampa dapat apa yg dihajati...
*the vital secrets of success:
-be organised
-creative thinking
-self motivation
*be extraordinary, not just
ordinary...

may Allah bless us..
yeah...Allah kn0ws everything~~~

glistenstone

teh~matahari
Salam,
Ye, smg ana dpt pe yg dihajati. Oh yeah, thnx 4 the sharing.

May Allah bless u. Nti tlg doakn ana smg diperteguhkn iman yek!!! Allah knows everything..

iffahhanna

Allah knows the better..doa banyak2 kat Allah moga kebaikan yang ampa bukan istidraj..

glistenstone

Yeah,Iffah, shbhku.... tlg doakn ana yek.. Ana kt KUIs skrg nih. May Allah bless us all.. Ameen..

Anonymous

Salam kak Basyirah...jzk banyak2 k/basyirah di atas harapan positif dalam post kak basyirah ni. maaf, ana pun xdpt selalu online... ana doakan Allah sentiasa bersama-sama k/Basyirah...amin.
~dherzig daie~

pu3palestina

slm k syira..
rase nk nangis time bace postni..
firstly..jzkllah..time bace post ni..ana tau ana ade kkuatn yg ana xptt harpkn kt org laen..ana tau k.syira sygkn adik2 pu3 ma3..n ana tau ana mmpu.mak ana suh ana msuk khassah thn depan..tp tgkla can..Allah knows the best..ade bnyk gi bnda nk ckp..tp ade budak sorg ni..duk mnyebok..(biah)

glistenstone

Anonymous,
Jzkillah adikku, ats doa 2. trusknlh doa utk k/bsyrh yek... Smg kita bhgia dunia akhirt. Nyway, nk ckp sth.... Dn k/bsyrh hrp pe yg k/bsyrh ckp nie, kita akn ingt sehingga ke akhirnya.
Pe yg kita ckp or luahkn bkn sume org akn fhm, tp hrgailh mereka yg fhm pe yg kita luahkn sbb merekalh org2 yg ikhlas m'dmpingi kita. love u a lot, bi'ah...

glistenstone

pu3palestina,
MEMANG!! Adik2 k/bsyrh mmg de kekuatn yg luar biasa. Dn k/bsyrh blh nmpk yg kekuatn korg tu lbh kuat dr k/bsyrh sndiri. Dn sbb tu jgk, k/bsyrh yakin adik2 blh gegarkn dunia nie dgn kekuatn yg korg de.
Adik2, tlg doakn k/bsyrh yek!! K/bsyrh tkot klu k/bsyrh x kuat dlm m'hdpi ujian ni sume.+2 kos k/bsyrh, kos yg plg sosial kt KUIS. Slalulh doakn k/bsyrh ye!!
Parent khaulh soh msuk khasah? Wah!! Bgus laa klu gitu... Nyway, walopon khasah tu bgus, khaulh still kne ingt, x semestinya khasah yg t'baek utk khaulh kn? So, adik k/bsyrh nih kne laa tny Allah ye... Mcm pe yg khaulh kata, Allah knows the best... Dn psl bi'ah tu... minx maaf lah khaulh, adik k/bsyrh sorg tu mmg mcm tu. Ske nyebok sket. Huhu... x dek lh, main2 jek. Ok, Slm syg dr k/bsyrh...

CoooLLL!!:)